Baby Alpaca

ALPACA GARN - ET AF VERDENS DEJLIGSTE MATERIALER

Alpaca garn er et af verdens mest eksklusive fibre; det findes i forskellige finheder og blødhed. Det bløde baby alpaca garn er finere end alpaca garn. Little Llama laver ikke blot strik i 100 % baby alpaca, men også baby alpaca tilsat 20 % silke. Det er kun rene produkter og der er ikke tilsat syntetiske fibre som acryl mv. 

Baby alpaca refererer til den blødeste del af pelsen på en voksen alpaca, som befinder sig på maveregionen - og refererer ikke til pelsen fra små alpaca føl, som man kunne forledes til at tro.

Alpacaen lever i bjergenes barske natur i Sydamerika, hvor der opleves store temperaturskift. Temperaturen kan variere fra op til +20 grader om dagen og ned til -30 grader om natten. Derfor har Alpacaens pels tilpasset sig disse temperaturforskelle, og pelsen har derfor den fordel, at den holder bæreren naturligt varm, men ikke for varm. Pelsen er fem gange så varm som fåreuld, men lader samtidig bæreren komme af med overskudsvarmen. Forklaringen skal findes i kombinationen af strukturen og fibrene. Alpacaens pels er af hår - ikke uld - der er hule og indeholder mikroskopiske luftbobler. Pelsen har derfor en fantastisk isoleringsevne, der kan holde bæreren varm på kolde vinterdage. Samtidig bevirker hårenes glatte fibre, at overskudsvarme nemt forsvinder.

Alpaca garn er ekstrem slidstærkt, og har en evne til at føles kølig om sommeren og varm om vinteren. Dette skyldes at garnet/fibrene har små ”luft-lommer” som virker isolerende mod kulde eller varme. Dette gør baby alpaca produkter helt unikke.

Betegnelsen baby alpaca har intet med nyfødte alpaca’er at gøre. Det er betegnelsen for årets første klipning af alpaca’en og der hvor den fineste og blødeste pels er på dyret.

Alpaca garn kalder vi for Sydamerikas cashmere garn og den anses for et af verdens fineste naturlige garner. Den har nogle fordele i forhold til cashmere fra Nepal.

                                   alpaca 

BLØDT OG SMIDIGT NATURPRODUKT

Baby alpaca føles blødt, smidigt og glat, og da fibrene er usædvanligt stærke og elastiske, kan man have sit strikprodukt i mange år. Baby alpaca ulden har en naturlig glans, der giver et eksklusivt udseende. Der findes forskellige varianter af ulden, som inddeles efter finhed. Royal alpaca, baby alpaca og alm. alpaca. Vi bruger naturligvis kun de fineste varianter i vores produkter.

En ekstra fordel ved de fine strikprodukter er, at de ikke fnugger og kan holde sig smukke i årevis ved korrekt håndtering og vask.

            soft baby alpca

ALLERGIVENLIGT STRIK 

Little Llama´s produkter er strikket i 100 % baby alpaca garn og 80 % baby alpaca garn med 20 % silke. Little Llama er de eneste på markedet der til børn producerer i babya alpaca med silke og det er det blødeste garn på markedet. Derfor er Little Llama ´s baby- og børnestrik fantastisk dejligt for dit barn, at have på kroppen. Fibrene fra alpacaerne er finere end fibrene fra får og lam. Det bedste alpaca garn er derfor silkeblødt, hvilket gør det særlig velegnet til børnetøj og andre produkter, der bæres direkte på følsom hud. Baby alpaca indeholder ikke lanolin, som uldprodukter gør og har man allergi over for uld, kan man derfor oftest bruge tøj fremstillet i baby alpaca. Little Llama´s baby alpaca produkter er allergivenlige produkter, som ikke skulle skabe irritation eller kløe

               yarn made of baby alpaca

FARVER

Alpaca garnet findes i mange naturlige nuancer fra råhvid til sort, over grå og brune farver. Baby alpaca garnet kan blandes ind i en uendelig række af naturlige farver. . Alpaca strik i farverne; råhvide, sorte, grålige og brune farver er naturlige og uden farvestoffer. Strik i andre farver er med allergitestede farvestoffer, der lever op til globale standarder.

                                       alpaca in mountains

OPRINDELSEN

Alpacaen opdrættes i grupper, der græsser i Andesbjergene i det sydlige Peru, det nordlige Bolivia, Ecuador, samt det nordlige Chile. De græsser i en højde på omkring 3.500 meter over havets overflade. Alpacaen, som er en afart af lamaen, er betydeligt mindre end lamaer og blev i modsætning til lamaen ikke avlet til at være lastdyr, men i stedet avlet specielt for deres fibre. 

Find vores vaskeanvisning og guide til størrelser her...