Fairtrade

Vores DNA er fair handel med producenterne af vores strik. Vi plejer at sige at det er lige så veludført indvendigt som udvendigt. De laver et utroligt flot stykke arbejde og vi er meget stolte over at de arbejder med den passion og kærlighed til tøjet. Producenterne sætter prisen ud fra hvad garn koster på markedet og hvad strikkerne skal have i løn. Da vi foretrækker at lave vores tøj i elegant tyndt strikkede styles, så betyder det at strikkerne bruger de fineste industristrikkemaskiner med en tynd nål.

Går vi et skridt tilbage i processen så er farmerne, som har alpacadyrene på græs. Alpacadyrene lever i andesbjergene, hvor der er øde og fri for vestens forurening. Alpacaerne lever i fri natur, men farmerne sørger for at der er græs og vand og hvad de ellers lever af. Og desuden har de steder hvor dyrene kan få husly og søge sammen.

Farmerne klipper alpacaernes pels 1-2 gange om året. Garnfirmaerne køber pelsen af farmerne, som de så er utroligt dygtige til at lave til garn på mange måder og i forskellige blandinger, både øko garn, naturligt garn i naturens farver (brun, grå, sort og råhvid og blandinger mellem de naturlige farver).

Vi designer tøjet her i Danmark og vores producent ved hvor vigtigt kvaliteten er for os, både detaljer og syninger. Og det er derfor at vi med glæde kan sige at vi er stolte af vores tøj, både i forhold til processen, samarbejdet og at de 100 årige håndværkstraditioner og viden om alpaca garnet kan føres videre.