Bæredygtighed

Little Llama tænker i bæredygtighed hele vejen rundt. Og vi forsøger hele tiden at optimere, der hvor vi kan med vores samarbejdspartnere

Med ordene fra Brundtlandrapporten fra 1987 er bæredygtighed det, som "skaffer menneskene og miljøet det bedste uden at skade fremtidige generationers mulighed for at dække deres behov".

Så det at vores strik kan bruges i mange år, og har en enorm lang holdbarhed, giver jo en del muligheder.

Vi har haft den glæde at møde Jesper, som har en stor viden og erfaring med netop alpaca og særligt den meget bløde og eksklusive babyalapca, han har haft trøjer, som han har brugt i over 30 år. Det er jo vildt at tænke på at strik i babyalpaca kan holde sig så længe. det betyder at flere søskende kan bruge det, og det betyder at tøjet kan gemmes til næste generation eller det kan sælges videre til glæde for andre børn. Vi hjælper også med gensalg, så tøjet kan gøre gavn i mange år.

Bæredygtighedsprincipperne udmærker sig jo netop ved at tage hånd om samspillet mellem forskellige processer og at vi skal indlemme de gensidige afhængigheder, som der er i verden.

For little Llama betyder det meget at tøjet er selvrensende fordi det naturligt er i garnet. Det betyder at strik i babyalpaca uld faktisk ikke er nødvendigt, tøjet kan bare luftes ude på en bøjle, gerne i fugtigt vejr, som er nok til garnet løfter sig og luftes igennem.

Er der kommet en plet på tøjet, så læs videre under vaskevejledning og forskellige uldformer